Mekand logó
Teraszajtó
Tervezze meg egyedi teraszajtóját!
Fedezze fel a lehetőségeket!

Fa emelő-toló ajtó

Dizájn személyre szabva

Hagyja, hogy a fa emelő-toló ajtó, teraszajtó tükrözze személyes stílusát. Fedezze fel az általunk kínált ajtóstílusokat, színeket és kiegészítő opciókat az új teraszajtó projektjéhez vagy a meglévő teraszajtó cseréjéhez

fa emelő-toló ajtó dizájn
fa emelő-toló ajtó egyedi gyártású teraszajtó

Egyedi gyártású teraszajtók

Tegye még karakteresebbé otthonát! Segíthetünk Önnek, hogy az egy egyedi gyártású fa emelő-toló teraszajtó minden tekintetben igazodjon az Ön elképzeléseihez.

A mai építészeti trendek sokkal nagyobb terasznyílásokkal tervezik a lakóingatlanokat, amelynek eredményeképpen sokkal nagyobb üvegfelületek, sokkal több természetes fény engednek bejutni otthonunkba, ráadásul a nagy üvegfelület még növeli a tágasság-érzetet is.

Az erkélyajtók közül az emelő-toló típusú erkélyajtóval lehet elérni a legnagyobb üvegfelületet, mert az emelő-toló szerkezet akár 300 kg-os szárnysúly mozgatását is lehetővé teszi.

Az emelő-toló ajtó szerkezete a toló-bukó szerkezettől abban különbözik, hogy a az ajtószárny belső-alsó homloklapján nem látható a futókocsi, az rejtett módon az ajtó alsó élében helyezkedik el.
Az emelő-toló erkélyajtónál a zárt és nyitott állapotban a rögzített és a mozgatható szárny, nem egy síkban helyezkedik el. A kilincs elfordításával az ajtószárny egy-két cm-t függőlegesen megemelkedik, és a beépített görgőkön a rejtett futókocsi könnyedén elhúzható.
Az emelő-toló ajtók egyik nagy előnye, hogy a rendszer küszöbszerkezete alacsony, a padlóvonaltól nulla-három cm is lehet azonos külső-belső szint esetén, ezáltal lehetőségünk van az akadálymentes közlekedésre.

Az emelő-toló erkélyajtók is gyárthatók egy és kétszárnyú kivitelben, illetve használhatunk összetett szerkezetet, ahol az igényeinknek megfelelően variálhatjuk a fix részek és az eltolható szárnyak elhelyezését. Nem mellékesen, lehetőség van az ajtó motoros működtetésére is.

Nem mellékesen lehetőség van az ajtó motoros működtetésére is. A motoros meghajtás lehet a teraszajtó profiljába épített, de választhatunk az erkélyajtó tokjára szerelt megoldást is.

A fa teraszajtók szerkezeti felépítése

A tolóajtók, az emelő-toló-, bukó-toló- és a harmonika erkélyajtók közös jellemzője, hogy mindegyik típus valamilyen speciális tolószerkezetet használ, és mozgatása valamilyen sínrendszeren történik.Ott alkalmazzuk őket ahol nagy ajtónyílásokat kell áthidalni.

Általában egy fix ajtószárnyból és egy mozgatható szárnyból állnak, amelyet a kilincs elforgatása után egy sínrendszeren tolhatunk a fix ajtószárny felé, kivéve a harmonika erkélyajtótajtót ahol általában nincs fix ajtószárny, hanem az összes ajtószárny eltolható.

Felépítés

A tolóajtóknál (kivéve a panelban futó), az emelő-toló, bukó-toló ajtóknál a nyílászáró beépítésével csak a teljes szerkezeti szélesség fele tehető átjárhatóvá, azaz az eltolható ajtószárny lehetséges maximális mérete határozza meg a legnagyobb nyitható szélességet. A harmonika teraszajtók esetében a teljes ajtónyílás szélessége átjárható.

Réteg-ragasztott borovi fenyőből, tölgyből esetleg más fafajokból készül igény szerint.

Keretszerkezeti elemekből gyártjuk, 68-88 mm profilvastagsággal, GU vasalatrendszerrel, alumínium 47-67 mm magasságú sínrendszerrel, amely hőhídmentes szerkezetből áll. Lehetőség van a teraszajtókat különböző tokküszöbbel rendelni.

A teraszajtók ajtók üvegezéséhez két-, háromrétegű, illetve biztonsági üvegget használunk. A kétrétegű 4-16-4 Low-E (low emission= alacsony kibocsátású) argongáz töltéssel, 1.0 W/m2K hőveszteségi paraméterrel, a háromrétegű 4-12-4-12-4 Low-E argongáz töltésű 0,7 W/m2K hőveszteségi paraméterrel rendelkezik. A biztossági üvegezés 3+3-14-4 LOW-E kiépítéssel R1, R2 biztonsági értékkel történhet.

A teraszajtók felületkezelése külső időjárást tűrő vastaglazúrral történik, amelyet nagy nyomáson fújunk a faanyagra. A tolóajtók felületkezelésére vizes bázisú vékony lazúrt használunk. Természetesen pácolhatjuk, festhetjük, illetve lakkozhatjuk is a nyílászáróinkat igényünk szerint akár oldalanként eltérő színben is.

A teraszajtó lehet egy-, vagy kétszárnyú, illetve összetett szerkezet, ahol a fix részek és az eltolható szárnyak elhelyezése variálva van. Az ajtószárnyak elrendezésére a tolóajtók sémarendszerének bő kínálatából választhatunk.

Helyszíni felméréskor közösen választhatjuk ki az Önnek megfelelő legjobb megoldást.

Emelő-toló ajtó előnyei

fa emelő-toló ajtó főkép
minőségi alapanyagok-05

Minőségi alapanyag, nem vetemedő három, ill. négy rétegben ragasztott borovi fenyő vagy tölgy

átjárható ajtónyítás

A nagy egybefüggő üvegfelülettel rendelkező ajtónyílás, akár teljesen átjárható

helytakarékos

Helytakarékos megoldások, jobb térkihasználás és változatos nyitási, tolási lehetőségek

csendes szárnymozgás

Egyenletes, csendes szárnymozgás, alacsony küszöbszint. akadálymentes közlekedés

színpaletta

Számtalan színvariáció-, UV álló-, négy rétegű-, egyszerűen javítható felületkezelés

Emelő-toló ajtó ára

A nyílászárók végleges árát mindig az igényeink határozzák meg. Milyen anyagból, milyen üveggel, hány légkamrával, milyen vasalattal készítettjük. Nyilvánvalóan minél nagyobbak az elvárásaink az erkélyajtónkkal szemben annál magasabb költséggel kell szembenéznünk. Gondoljunk csak a személyautókra, ahol egy adott típusnál milyen összeget jelentenek az extra felszerelések. Ugyanez igaz a nyílászárókra is.

A fa teraszajtók árai mindenképpen tartalmazzák a teljes tokszerkezet, a vasalat, a kilincs és az üveg árát., de nem tartalmazzák az esetleg felmerülő kőművesmunka, a beépítés, a kiszállítás, a belső-külső párkányok, a szegőlécek (takarólécek), a redőny, a szúnyogháló, stb. költségeit.

Mivel nálunk minden nyílászáró egyedi ( mind a méretet, mind a felszereltséget figyelembe véve) ezért pontos árat csak a helyszíni felmérés és a vevői igények megismerése után tudunk csak mondani.

Referenciák

Ingyenes konzultáció

konzultacio

A konzultáció kéréssel  elfogadom és hozzájárulok, hogy az itt megadott személyes adataimat a weboldal adatkezelője a konzultáció kérési igényemre való reagáláshoz az adatkezelési tájékoztató szerint felhasználja.

A Meland Kft. az Ön adatait biztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.

Segíthetünk?

segithetunk

Az ajánlatkéréssel elfogadom és hozzájárulok, hogy az itt megadott személyes adataimat a weboldal adatkezelője az ajánlatkérési igényemre való reagáláshoz az adatkezelési tájékoztató szerint felhasználja.

A Meland Kft. az Ön adatait biztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.