Központ: +36/20-326-3020
Segíthetünk?

Fa nyílászáró blog

Fa ablak, ajtó zsalugáter spaletta, blog

Fa zsalugáter beépítés

Melcher Attila 2017. jan. 20.

A több évszázados hagyománnyal rendelkező fa zsalugáterek nemcsak a felújított régi házak, hanem az új építésű házak egyik legkedveltebb árnyékolója is, amely nem csak látványos megjelenésével, hanem kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságaival együtt növeli a nyílászárónk értékét is.

A zsalugáterek rögzítésének és felszerelésének sokféle módja lehetséges. Rögzíthetjük az ablaktokhoz, keret nélkül a falba, kerettel a külső falsíkra, szúnyogháló kerettel az ablaktokhoz rögzítve, illetve használhatunk eltolható rendszerű szárnyakat is.

ablak

Fa műemlék ablak

Melcher Attila 2017. jan. 15.

A műemlék épületek felújításakor alapkővetemény, hogy a nyílászáró csere vagy -felújítás alakalmával ne változzon meg az épület eredeti látványa, de az új nyílászárók már minden technikai paraméterükben megfeleljenek a mai technológiai elvárásoknak.

A régi gerébtokos vagy kapcsolt gerébtokos műemlék ablakok nagy szerkezeti vastagsággal (10-20 cm légrés a két üvegréteg között) kapcsolódnak a vastag ám relatíve rossz hőszigetelésű falazatokhoz.

fa lépcső

A fa lépcső titkai

Melcher Attila 2017. jan. 08.

A fából készült lépcső kiemelkedő esztétikai megjelenése mellett egy funkcionális szerkezet, amelynek használhatósága a legfontosabb szempont. A könnyedén és biztonsággal járható lépcső egy helyigényes szerkezet, amelynek optimális méretét nem egyszerű meghatározni, ezért alapos tervezésre van szükség.

A lépcsőnkön mindig egy képzeletbeli vonalon járunk amit a lépcső járóvonalának neveznek. Ez jól érzékelhető az íves lépcsőknél vagy a csigalépcsőknél és itt láthatjuk, hogy a járóvonal mindig a lépcső külső széléhez esik közelebb. Ezért ha lehet törekednünk kell, hogy a lépcső járóvonalán a lépcsőfokok magassága és szélessége lehetőleg azonos méretű legyen.

radiátor burkolat

Fa radiátorburkolat

Melcher Attila 2016. dec. 27.

A radiátorburkolatok, radiátor takarók segítségével nemcsak egy újabb lehetőséget kapunk a belső terek dekorációjára, hanem praktikus megoldást is jelenthetnek például újabb nagy rakodófelületek létrehozásával. Például egy mély műemlék ablakbeugrónál kiszélesítjük az ablakpárkányt a radiátor szélességéig máris rengeteg dekorációs teret nyerhetünk.

Nemcsak klasszikus stílusú hanem minimalista vagy távol-keleti belső terekben is bátran használhatjuk.

A radiátorburkolathoz lehetőség szerint olyan anyagokat kell használnunk amelyek a lehető legnagyobb légáteresztést biztosítják, miközben takaró funkciójukat sem veszik el.

Miért bennünket válasszon!

Mi gyártók és nem kereskedők vagyunk.

Amikor az ár, a minőség és a kényelem számít akkor a piacon verhetetlenek vagyunk.

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk.

A helyszíni felmérést, az egyedi tervezést, a gyártást, és a helyszíni beszerelést jól képzett kollégáink végzik.

Ablakainkat, ajtóinkat mi gyártjuk.

Ez lehetővé teszi a legnagyobb odafigyelést és biztosítja a legjobb minőséget az Ön számára a gyártás során

Értéknövekedés.

Az általunk gyártott nyílászárók növelik az Ön házának/lakásának értékét

Időt és pénz takarít meg.

Csak ki kell választania az Önnek megfelelő ajtót, ablakot és utána már már mindent mi intézünk Ön helyett.

Kérdezzen bátran

* A mező kötelezően kitöltendő.


A Meland Kft. az Ön adatait bíztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.