Központ: +36/20-326-3020
Segíthetünk?

Fa nyílászárók

Fa / Ablak

fa ablakajtó

Fa ablak

Az ablakok az épületek természetes fényforrásai, lehetővé teszik a levegőcserét, segítik csökkenteni az energiafelhasználást, valamint védelmet nyújtanak a betörések ellen, mindemellett jelentősen meghatározzák a ház/lakás karakterét is.

Kevés olyan épületelem van, amelynek ennyi funkciót kell ellátnia ezért az ablakok kiválasztása igen nagy körültekintést igényel..

Fa ablakok szerkezeti felépítése

Az ablakok típusait a nyitásmód és a szárnyak száma alapján csoportosíthatjuk. Természetesen a nyitásmód határozza meg elsődlegesen az ablak szerkezeti felépítését is.

Fix ablak

A fix ablaknak azt az ablakot nevezzük, amely nem nyitható, vagyis az ablak tokjába nincs nyíló szárny. Beszerelés abban az esetben célszerű, ha hely hiány miatt nem lehet nyíló ablakot használni és a helyiség szellőztetése másképp megoldott.

Bukó ablak

Bukó ablakot akkor alkalmazunk, ha a nyílás szélessége nagyobb mint a magassága. Nem rendelkezik nyitható ablakszárnnyal, a szárnyat csak buktatni lehet.
A kilincs az ablakon felül helyezkedik el, igény esetén lehetőség van az ablak távirányítós mozgatására is. A bukó ablak ellentétben a fix ablakkal már megoldja a helyiség szellőzését.

Nyíló ablak

A nyíló ablak jellemző tulajdonsága, hogy az ablakszárnyat csak nyitni lehet, buktatni nem. Nyitásiránya szabadon változtatható (jobbos vagy balos), méretkorlátozásokkal minden nyílásban alkalmazható.
A nyíló ablakoknak csak valamelyik függőleges oldalon vannak záródási pontjai.

Bukó-nyíló ablak

A legelterjedtebb nyitásmód bukó-nyíló. Nyitás iránya szabadon választható (jobbos vagy balos) és minden nyílásban alkalmazhatók a megfelelő méretkorlátozásokkal.
A szárny minden oldalán záródási pontokat találunk, amelyek biztosítják a stabil záródást.

Kétszárnyú ablak

Kétszárnyú ablakot akkor alkalmazunk, ha az ablak  méreténél kisebb nyílószárnyakat szeretnénk. Általában mind a két szárny nyitható, de természetesen lehetőség van arra is, hogy mind a két szárny bukó-nyílón kivitelű legyen.

Kétszárnyú tok-osztott ablak

A tok-osztott ablaknál az ablak közepén található a tok függőleges osztása. A szárnyak jobb és bal oldalra nyílnak. A jobb és a baloldali ablakszárnyon is találunk kilincset vagyis a két szárny egymástól függetlenül is mozgatható, nyitható és buktatható.

Ha redőny szeretnénk használni, akkor a tokosztóra szereljük a redőny lefutóit ami biztosítja, hogy a két szárnyon egymástól függetlenül működtessük a redőnyöket.

Kétszárnyú váltószárnyas ablak

Váltószárnyas kétfelé nyíló ablaknál az ablakszárnyak egymásra záródnak, de mikor kinyitjuk mindkét szárnyat középen nem marad benne osztás. Csak az egyik szárnyon található kilincs, így ez a szárny buktatható és nyitható. A másik szárny csak akkor nyitható, ha kilincses szárny nyitva van.

Három vagy négyszárnyas ablak

Három vagy négyszárnyas ablakokat egy közös tokban kerülnek elhelyezésre, ahol függőleges tokosztásokat biztosítják a szárnyak felfüggesztését.
Ha nyílászárók túl nagy méretűek, akkor célszerű kisebb szerkezetek készíteni és azokat a helyszínen összeszerelni.

Réteg-ragasztott borovi fenyőből, tölgyből esetleg más fafajokból készül igény szerint.

Keretszerkezeti elemekből gyártjuk, 68-78 mm profilvastagsággal, alapvetően GU vasalatrendszerrel.

A fa ablakok üvegezéséhez két-, háromrétegű, illetve biztonsági üvegget használunk. A kétrétegű 4-16-4 Low-E (low emission= alacsony kibocsátású) argongáz töltéssel, 1.0 W/m2K hőveszteségi paraméterrel, a háromrétegű 4-12-4-12-4 Low-E argongáz töltésű 0,7 W/m2K hőveszteségi paraméterrel rendelkezik. A biztossági üvegezés 3+3-14-4 LOW-E kiépítéssel R1, R2 biztonsági értékkel történhet. Igény szerint használhatunk fokozott hangszigetelésű üveget is.

Az ablakok felületkezelése külső időjárást tűrő vastaglazúrral történik, amelyet nagy nyomáson fújunk a faanyagra. Természetesen pácolhatjuk, festhetjük, illetve lakkozhatjuk is a nyílászáróinkat igényünk szerint akár oldalanként eltérő színben is.

Fa ablak galéria

Fa ablak általános leírása:

Fa ablak méretválasztéka [cm]:

Nyíló ablak

Egyszárnyú ablak

40 x 040 - 130 x 210

Kátszárnyú ablak

90 x 60 - 220 x 220

Bukó-nyíló ablak

Egyszárnyú ablak

40 x 40 - 150 x 210

Kétszárnyú ablak

90 x 60 - 220 x 220

Természetesen ettől eltérő egyedi méreteket bármikor alkalmazhatunk.

A fa ablak előnyei

Minőségi alapanyag, vetemedésmentes, három, ill. négy rétegben ragasztott fából

A fa kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik

Jó hangszigetelő

UV álló 4 rétegű felületkezelés

Egyszerű a felületkezelés javítása

Biztonsági vasalatok

Rendszeres karbantartás esetén minőségét korlátlan ideig megőrzi

Oldalanként eltérő színek alkalmazása, számtalan színvariáció

Egyedi elképzelések, formák megvalósítása

Hőszigetelt üvegezés,

A fa ablak ár

A nyílászárók végleges árát mindig az igényeink határozzák meg. Milyen anyagból, milyen üveggel, milyen vasalattal készítettjük. Nyilvánvalóan minél nagyobbak az elvárásaink a beltéri ajtajainkkal szemben annál magasabb költséggel kell szembenéznünk. Gondoljunk csak a személyautókra, ahol egy adott típusnál milyen összeget jelentenek az extra felszerelések. Ugyanez igaz a nyílászárókra is.

A fa erkélyajtók árai mindenképpen tartalmazzák a teljes tokszerkezet, a vasalat, a kilincs és az üveg árát., de nem tartalmazzák az esetleg felmerülő kőművesmunka, a beépítés, a kiszállítás, szegőlécek (takarólécek), stb. költségeit.

Mivel nálunk minden nyílászáró egyedi ( mind a méretet, mind a felszereltséget figyelembe véve) ezért pontos árat csak a helyszíni felmérés és a vevői igények megismerése után tudunk csak mondani.

Miért bennünket válasszon!

Mi gyártók és nem kereskedők vagyunk.

Amikor az ár, a minőség és a kényelem számít akkor a piacon verhetetlenek vagyunk.

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk.

A helyszíni felmérést, az egyedi tervezést, a gyártást, és a helyszíni beszerelést jól képzett kollégáink végzik.

Ablakainkat, ajtóinkat mi gyártjuk.

Ez lehetővé teszi a legnagyobb odafigyelést és biztosítja a legjobb minőséget az Ön számára a gyártás során

Értéknövekedés.

Az általunk gyártott nyílászárók növelik az Ön házának/lakásának értékét

Időt és pénz takarít meg.

Csak ki kell választania az Önnek megfelelő ajtót, ablakot és utána már már mindent mi intézünk Ön helyett.

Kérdezzen bátran

* A mező kötelezően kitöltendő.


A Meland Kft. az Ön adatait bíztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.