Központ: +36/20-326-3020
Segíthetünk?

Fa nyílászárók

Fa / Ajtó

Fa ajtó

Fa ajtó

A fa az egyik legrégebben és legtöbbször használt építkezési alapanyag, amellyel számtalan építészeti, belsőépítészeti és lakberendezési lehetőség kínálkozik otthonunk kényelmes és esztétikus kül- és beltéri kialakításához. A fa nyílászárók (ajtók és ablakok) kiválasztása fontos és meghatározó szerepet játszanak az egységes és harmonikus enteriőr kialakításában.

A fából készült bejárati és beltéri ajtók a jó hő- és hangszigetelő hatásuk mellet a természetesség érzettét keltve sugározzák magukból a magas minőséget és rendkívül dekoratív megjelenésükkel is javítják házunk/lakásunk hangulatát és egyben növelik az értékét is.

Fa ajtók típusai

Bejárati ajtó

Fa bejárati ajtó

Otthonunk egyik meghatározó eleme a bejárati ajtó, amelynek a kiváló hőszigetelés, az esztétikus megjelenés, az igényes kivitel mellett, ellen kell állnia az időjárás viszontagságainak és kiváló biztonsági paraméterekkel is kell rendelkeznie.

A fa bejárati ajtók a dekoratív megjelenésük mellett a természetesség érzetét sugározva nemcsak a házunk/lakásunk hangulatát javítják, de egyben növelik is az értékét.

Részletek

Beltéri ajtó

Fa toló emelő ajtó

Otthonunk kényelmes és esztétikus beltéri kialakításához számtalan belsőépítészeti és lakberendezései lehetőség kínálkozik, melyek között mindenki ízlésének és a lakás stílusának megfelelően válogathat.

A beltéri ajtók kiválasztása lényeges és meghatározó az egységes, harmonikus enteriőr kialakításához, hiszen a funkcionális szerepen kívül számos dekoratív lehetőség is rejlik bennük.

Részletek

Erkély ajtó

Fa toló emelő ajtó

A fa erkélyajtó egy épület látványát és hangulatát is alapvetően meghatározza. Kialakítása színben és formában tökéletesen illeszkedhet a kültéri- és a beltéri nyílászárókhoz, így egy egységes harmonikus enteriőrt hozhatunk létre.

Az erkélyajtónak ugyanúgy mint a bejárati ajtónak ellenállónak kell lenni a változékony időjárásnak és meg kell felelni néhány biztonsági előírásnak is.

Részletek

Emelő-toló ajtó

Fa toló emelő ajtó

Az emelő-toló erkélyajtó rendszerek helytakarékosak, könnyen mozgathatóak. Széles fesztávjukkal óriási üvegfelületek alkalmazását teszik lehetővé. A már megszokott kiváló hő-, hangszigetelés és légzárás mellé zajtalan működés és rendkívül kényelmes mozgatás is párosul.

1500 mm szárnyszélesség felett már csak ezeket a rendszereket szabad használni.

Részletek

Fa ajtók szerkezeti felépítése

A fa ajtók szerkezetileg réteg-ragasztott faanyagokból állnak. A leggyakrabban hossz-toldott vagy hossz-toldás mentes borovi fenyőből vagy tölgyből készülnek, de igény szerint egyéb fafajtákból is gyárthatóak.

A külső nyílászárók vastagsága az igényeknek megfelelően 68-78-88 mm lehet.

Az ajtók keretszerkezeti elemekből dupla csapozással állnak amelyek szimpla illetve dupla-gumis kivitellel készülhetnek utólag szerelhető pallótokos vagy gerébtokos kivitelben. A profilszerkezet hasonló a legismertebb Sofa profilhoz dupla ütközésű belső gumitömítéssel. A tömítés Threlleborg tömítő gumival, zárt embriós profillal történik.

A beltéri és a bejárati ajtók igény szerint lehetnek teli laposak, furnérozottak vagy keretesek, felületkezeltek vagy felületkezelés nélküliek is.

A fa ajtók üvegezése történhet két-, háromrétegű, illetve biztonsági üveggel. A kétrétegű 4-16-4 Low-E (low emission= alacsony kibocsátású) argongáz töltéssel, 1.0 W/m2K hőveszteségi paraméterrel, a háromrétegű 4-12-4-12-4 Low-E argongáz töltésű 0,7 W/m2K hőveszteségi paraméterrel rendelkezik. A biztossági üvegezés 3+3-14-4 LOW-E kiépítéssel R1, R2 biztonsági értékkel történhet.

A külső nyílászárók (bejárati ajtók) felületkezelése vizes bázisú vastaglazúrral történik, míg a belső nyílászárók (beltéri ajtók) felületkezelése vizes bázisú vékony lazúrral történik. Természetesen pácolhatjuk, festhetjük, illetve lakkozhatjuk is a nyílászáróinkat igényünk szerint akár oldalanként eltérő színben is. A felületkezelés minden esetben maximális szakmai odafigyeléssel történik. Különösen a nagy gondot fordítunk a felület előkészítésére. A hosszú élettartam és a maximális minőség fenntartása nagyfokú precizitást igényel a megfelelő páratartalom és hőmérséklet beállítására a felületkezelés folyamata során.

Az építészet követelményeivel lépést tartó fa bejárati ajtók már alapkivitelben öt ponton záródó ROTO , GU vasalattal rendelkeznek, melyek több ponton záródó kilincsműködtetésű vagy kulcsműködtetésűek lehetnek az MSZ szabványnak megfelelően. A pántok 3 irányban állíthatóak és leemelés-gátoltak, így együttesen hatékonyan védik személyes környezetét A vasalatok biztosítják a bejárati ajtó tökéletes működését, precíz beállítását. A bejárati ajtó biztonságossága a kilincsszerkezettel növelhető, amely védett térről szerelhető, letörés ellen védett.

Nyitásmód szerint választhatunk a nyíló, bukó-nyíló, toló, bukó-toló, harmonika illetve kifelé nyíló, középen nyíló vagy aszimmetrikus megoldások közül. Nyitásirány szerint pedig jobbos és balos vagy kétszárnyas kivitelt.

Helyszíni felméréskor közösen választhatjuk ki az Önnek megfelelő legjobb megoldást.

Fa ajtó általános leírása:

Fa ajtó méretválasztéka [cm]:

Bejárati ajtó

Egyszárnyú ajtó Kétszárnyú ajtó

Tok szélesség

80 - 190

120 - 220

Tok magasság

200 - 270

200 - 270

Beltéri ajtó

Egyszárnyú ajtó Kétszárnyú ajtó

Tok szélesség

60 – 130

120 - 220

Tok magasság

180 - 270

180 - 270

Erkély ajtó

Egyszárnyú ajtó Kétszárnyú ajtó

Tok szélesség

60 -150

90 - 220

Tok magasság

200 - 270

200 - 270

Emelő-toló ajtó

Tok szélesség

200 - 670

Tok magasság

200 - 270

Természetesen ettől eltérő egyedi méreteket bármikor alkalmazhatunk.
Nézze meg a teljes galériánkat is!

A fa ajtók előnyei

A fa ajtók a természetes anyagnak köszönhetően biztosítják az optimális szellőzést a lakáson belül, melynek következtében megelőzhető a penészesedés és gombásodás

A fa kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik

Minőségi alapanyag, vetemedésmentes, három, ill. négy rétegben ragasztott fából

A fa szilárdsága minden formában és méretben kiváló

Hőtágulás következtében fellépő méretváltozás nagyon kicsi

Könnyen beépíthető és tisztán-tartható

Jó hangszigetelő

Újrahasznosítható alapanyag

UV álló 4 rétegű felületkezelés

Egyszerű a felületkezelés javítása

Rendszeres karbantartás esetén minőségét korlátlan ideig megőrzi

Oldalanként eltérő színek alkalmazása, számtalan színvariáció

Egyedi elképzelések, formák megvalósítása

Hőszigetelt üvegezés, strukturált üvegezés

Biztonsági vasalatok

Extra kiegészítők: üvegbetétek, dekorbetétek, stb. alkalmazási lehetősége

A fa ajtók ár

A nyílászárók végleges árát mindig az igényeink határozzák meg. Milyen anyagból, milyen üveggel, hány légkamrával, milyen vasalattal készítettjük. Nyilvánvalóan minél nagyobbak az elvárásaink a beltéri és a bejárati ajtajainkkal szemben annál magasabb költséggel kell szembenéznünk. Gondoljunk csak a személyautókra, ahol egy adott típusnál milyen összeget jelentenek az extra felszerelések. Ugyanez igaz a nyílászárókra is.

A fa ajtók árai mindenképpen tartalmazzák a teljes tokszerkezet, a vasalat, a kilincs és az üveg árát., de nem tartalmazzák az esetleg felmerülő kőművesmunka, a beépítés, a kiszállítás, a belső-külső párkányok, a szegőlécek (takarólécek), a redőny, a szúnyogháló, stb. költségeit.

Mivel nálunk minden nyílászáró egyedi ( mind a méretet, mind a felszereltséget figyelembe véve) ezért pontos árat csak a helyszíni felmérés és a vevői igények megismerése után tudunk csak mondani.

Miért bennünket válasszon!

Mi gyártók és nem kereskedők vagyunk.

Amikor az ár, a minőség és a kényelem számít akkor a piacon verhetetlenek vagyunk.

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk.

A helyszíni felmérést, az egyedi tervezést, a gyártást, és a helyszíni beszerelést jól képzett kollégáink végzik.

Ablakainkat, ajtóinkat mi gyártjuk.

Ez lehetővé teszi a legnagyobb odafigyelést és biztosítja a legjobb minőséget az Ön számára a gyártás során

Értéknövekedés.

Az általunk gyártott nyílászárók növelik az Ön házának/lakásának értékét

Időt és pénz takarít meg.

Csak ki kell választania az Önnek megfelelő ajtót, ablakot és utána már már mindent mi intézünk Ön helyett.

Kérdezzen bátran

* A mező kötelezően kitöltendő.


A Meland Kft. az Ön adatait bíztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.