Központ: +36/20-326-3020
Segíthetünk?

Fa nyílászárók

Fa bejárati ajtó

Fa bejárati ajtó

A bejárati ajtó otthonunk egyik meghatározó eleme, amely nemcsak igényes kivitelű, az igényeknek megfelelő hőszigetelésű, az időjárás viszontagságainak ellenálló hanem kiváló biztonsági paraméterekkel kell, hogy rendelkezzen.

A bejárati ajtó beépítése szerint megkülönböztetjük beltéri- és a kültéri bejárati ajtót. A kültéri bejárati ajtó esetében figyelembe kell vennünk az időjárás hatásait, míg a beltéri bejárati ajtót ilyen hatások nem érik ezért más felületkezelés lehet alkalmazni.

Fa bejárati ajtó szerkezeti felépítése

Az építészet követelményeivel lépést tartó bejárati ajtók már alapkivitelben öt ponton záródó ROTO vagy GU vasalattal rendelkeznek, melyek több ponton záródó kilincsműködtetésű vagy kulcsműködtetésűek lehetnek.
A pántok 3 irányban állíthatóak és leemelés-gátoltak, így együttesen hatékonyan védik személyes környezetét A vasalatok biztosítják a bejárati ajtó tökéletes működését, precíz beállítását. A bejárati ajtó biztonságossága a kilincsszerkezettel növelhető, amely védett térről szerelhető, letörés ellen védett. Külön opcióként lehetőség van további cilinderzár vagy acélcsapos biztonsági zár beépítésére.

Az egyedi megjelenés szempontjából szinte korlátlan lehetőséget biztosít a különböző oldal- és felülvilágítók használata, esetenként ablakok sorolt egybeépítése a bejárati ajtóval. Minden bejárati ajtó sorolható oldal- felülvilágítóval, esetleg ablakkal. Nagyon szép megjelenést ad az íves kialakítás, díszrátétek, különféle osztások egyes típusoknál. Kihangsúlyoznánk a műemlék jellegű kifele és befele nyíló bejárati ajtókat, portálokat mély-béléssel

A kiváló hőszigetelésű bejárati ajtók szerkezetileg réteg-ragasztott hosztoldásmentes vagy hosztoldott borovi fenyőből készülnek 68-78-88 mm vastagságban. Az ajtók keretszerkezeti elemekből állnak állnak dupla-ollós csapozással és dupla ütközésű belső gumival. A tömítés Therellerborg tömítőgumival, zárt embriós profillal történik.

Bejárati ajtóink hosszú élettartamának a kiváló alapanyagnak, a precíz megmunkálásnak és nem utolsó sorban a minőségi, környezetbarát favédő felületkezelésnek köszönhető. A bejárati ajtó felületkezelése hosszú évekre biztosítja az időjárás okozta igénybevételek elleni védelmet és esztétikusan hangsúlyozza ki a természetes fa szépségét. A kültéri bejárati ajtó felületkezelése natúr, vizes-bázisú vastaglazúrral, míg a belső bejárati ajtót vizes-bázisú vékonylazúrral látjuk el, háromszoros rétegben, lakkozás, olajozás és az egyedi igényeknek szerint akár oldalanként eltérő színben is készülhetnek.
A lazúrok tökéletes védelmet nyújtanak a bejárati ajtónak a biológiai károsítókkal szemben is. Az ajtók garantáltan megtartják fényüket, UV állóak, nem vetemednek, nem színeződnek el hosszú évek elteltével sem.

A fa ajtók üvegezése történhet két-, háromrétegű, illetve biztonsági üveggel. A kétrétegű 4-16-4 Low-E (low emission= alacsony kibocsátású) argongáz töltéssel, 1.0 W/m2K hőveszteségi paraméterrel, a háromrétegű 4-12-4-12-4 Low-E argongáz töltésű 0,7 W/m2K hőveszteségi paraméterrel rendelkezik. A biztossági üvegezés 3+3-14-4 LOW-E kiépítéssel R1, R2 biztonsági értékkel történhet.

Nyitásmód szerint választhat nyíló, kifelé nyíló; középen nyíló vagy aszimmetrikus megoldások közül. Nyitásirány szerint pedig jobbos és balos kivitelt.

Fa bejárati ajtó galéria

Fa bejárati ajtó általános leírása:

Fa bejárati ajtó formaminták - (modellek, formakatalógus)

Fa bejárati ajtó méretválasztéka [cm]:

Egyszárnyú ajtó Kétszárnyú ajtó

Tok szélesség

80 - 190

120 - 220

Tok magasság

200 - 270

200 - 270

Természetesen ettől eltérő egyedi méreteket bármikor alkalmazhatunk.

A fa bejárati ajtó előnyei

A fa bejárati ajtó kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik

Minőségi alapanyag, vetemedésmentes, három, ill. négy rétegben ragasztott fából

Rusztikus díszítések, díszítő elemek, párkányok, műemlékvédelmi kiegészítő stílus jegyek

UV álló 4 rétegű felületkezelés

Egyszerű a felületkezelés javítása

Rendszeres karbantartás esetén minőségét korlátlan ideig megőrzi

Oldalanként eltérő színek alkalmazása, számtalan színvariáció

Egyedi elképzelések, formák megvalósítása

Hőszigetelt üvegezés, strukturált üvegezés

Biztonsági vasalatok

Extra kiegészítők: üvegbetétek, dekorbetétek, stb. alkalmazási lehetősége

A fa bejárati ajtók ár

A nyílászárók végleges árát mindig az igényeink határozzák meg. Milyen anyagból, milyen üveggel, hány légkamrával, milyen vasalattal készítettjük. Nyilvánvalóan minél nagyobbak az elvárásaink a beltéri és a bejárati ajtajainkkal szemben annál magasabb költséggel kell szembenéznünk. Gondoljunk csak a személyautókra, ahol egy adott típusnál milyen összeget jelentenek az extra felszerelések. Ugyanez igaz a nyílászárókra is.

A fa ajtók árai mindenképpen tartalmazzák a teljes tokszerkezet, a vasalat, a kilincs és az üveg árát., de nem tartalmazzák az esetleg felmerülő kőművesmunka, a beépítés, a kiszállítás, a belső-külső párkányok, a szegőlécek (takarólécek), a redőny, a szúnyogháló, stb. költségeit.

Mivel nálunk minden nyílászáró egyedi ( mind a méretet, mind a felszereltséget figyelembe véve) ezért pontos árat csak a helyszíni felmérés és a vevői igények megismerése után tudunk csak mondani.

Miért bennünket válasszon!

Mi gyártók és nem kereskedők vagyunk.

Amikor az ár, a minőség és a kényelem számít akkor a piacon verhetetlenek vagyunk.

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk.

A helyszíni felmérést, az egyedi tervezést, a gyártást, és a helyszíni beszerelést jól képzett kollégáink végzik.

Ablakainkat, ajtóinkat mi gyártjuk.

Ez lehetővé teszi a legnagyobb odafigyelést és biztosítja a legjobb minőséget az Ön számára a gyártás során

Értéknövekedés.

Az általunk gyártott nyílászárók növelik az Ön házának/lakásának értékét

Időt és pénz takarít meg.

Csak ki kell választania az Önnek megfelelő ajtót, ablakot és utána már már mindent mi intézünk Ön helyett.

Kérdezzen bátran

* A mező kötelezően kitöltendő.


A Meland Kft. az Ön adatait bíztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.