Központ: +36/20-326-3020
Segíthetünk?

Fa nyílászárók

fa beltéri ajtó

Fa beltéri ajtó

Otthonunk kényelmes és esztétikus beltéri kialakításához számtalan belsőépítészeti és lakberendezései lehetőség kínálkozik, melyek között mindenki ízlésének és a lakás stílusának megfelelően válogathat. A beltéri ajtók kiválasztása lényeges és meghatározó az egységes, harmonikus enteriőr kialakításához, hiszen a funkcionális szerepen kívül számos dekoratív lehetőség is rejlik bennük.

A fa beltéri ajtók ugyanúgy mint az összes többi nyílászáró különféle fa anyagokból változatos dizájnnal számtalan szín és mintaváltozattal rendelkeznek, így könnyedén kialakítható a külső nyílászárók látványához illeszkedő dizájn.

Fa beltéri ajtó szerkezeti felépítése

A beltéri ajtók legfontosabb feladata a különféle helyiségek egymástól való elválasztása. Ennek megfelelően a beltéri nyílászáró szerkezetét az ajtó funkciója és a belsőtér együttesen határozza meg, ezért többféle kialakítású ajtótípust használhatunk: a sima egyszárnyas, szimmetrikus- vagy aszimmetrikus kétszárnyas ajtókon keresztül a helytakarékos egy- vagy kétszárnyas tolóajtókig.

Mivel mi nem kereskedők, hanem gyártók vagyunk ezért a választható ajtótípusaink száma szinte korlátlan: a beltéri ajtó formája, a felületkezelő anyagok típusa és az elérhető színek szabad változtatása miatt.

A beltéri ajtók készülhetnek hossztoldot vagy hossztoldás mentes borovi fenyőből, de gyárthatjuk a tömörfa helyett furnéros kivitelben is. Amennyiben igény lenne rá lehetőség van a beltéri ajtókat MDF-ből is készíteni.
A belső ajtókat gerébtokos vagy pallótokos szerkezettel gyárjuk, egyszeres gumitömítéssel utólag szerelhető (a falvastagság által meghatározott) tokkal, amely lehetővé teszi, hogy az ajtónkat szinte, mint egy bútordarabot vihetjük be otthonunkba a nagyobb piszokkal járó építési, felújítási munkálatok végeztével.

A tokok legtöbbször 100-120 mm vastagságban készülnek, lekerekített éllel. Természetesen lehetőség van egyedi méretű, díszítésű tokok rendelésére is.
A 250 mm-nél szélesebb falvastagság esetén a belső ajtó mély-bélést kap, mely általában megegyezik a választott ajtó mintázatával, igen esztétikus megjelenést és védelmet nyújtva.

Az ajtók nem rendelkeznek küszöbbel, de természetesen igény szerin fix vagy automata küszöb is beépítésre kerülhet. Automata küszöb esetén a küszöb az ajtószárny aljába kerül beépítésre és az ajtó becsukásakor automatikusan lezár.

Az egyedi megjelenés szempontjából szinte korlátlan lehetőséget biztosít a különböző oldal- és felülvilágítók használata, esetenként ablakok sorolt egybeépítése a beltéri ajtóval. Minden beltéri ajtó sorolható oldal- felülvilágítóval. Nagyon szép megjelenést ad az íves kialakítás, díszrátétek, különféle osztások egyes típusoknál.

A hagyományos ajtók mellett választhatók a beltéri tolóajtók is, akár díszüveges változatban egy vagy két szárnnyal is. A tolóajtó falba süllyesztett vagy fal előtt futó kialakítású is lehet az igényeknek megfelelően. A szárnyak minden esetben felső sínvezetésűek, így nem akadályozzák a közlekedést.

A fa- és a furnéros bejárati ajtó felületkezelése natúr vizes-bázisú vékonylazúrral történik, háromszoros rétegben, lakkozás, olajozás és az egyedi igényeknek szerint akár oldalanként eltérő színnel. Az MDF-ből készült ajtók esetén az ajtó színét a teljes RAL színskáláról lehet kiválasztani.

Fa beltéri ajtó galéria

Fa beltéri ajtó általános leírása:

Fa beltéri ajtó formaminták - (modellek, formakatalógus)

Fa beltéri ajtó méretválasztéka [cm]:

Nyíló ajtó

Egyszárnyú ajtó Kétszárnyú ajtó

Tok szélesség

60 – 130

120 – 220

Tok magasság

180 – 270

180 – 270

Toló ajtó

Egyszárnyú ajtó Kétszárnyú ajtó

Tok szélesség

60 – 200

---

Tok magasság

200 - 270

---

Természetesen ettől eltérő egyedi méreteket bármikor alkalmazhatunk.

A fa beltéri ajtó előnyei

Minőségi alapanyag, vetemedésmentes, három, ill. négy rétegben ragasztott fából

Természetes hatás

Rusztikus díszítések, díszítő elemek, párkányok, műemlékvédelmi kiegészítő stílus jegyek

Négy rétegű felületkezelés

Egyszerű a felületkezelés javítása

Rendszeres karbantartás esetén minőségét korlátlan ideig megőrzi

Oldalanként eltérő színek alkalmazása, számtalan színvariáció

Egyedi elképzelések, formák megvalósítása

Extra kiegészítők: üvegbetétek, dekorbetétek, stb. alkalmazási lehetősége

A fa beltéri ajtó ár

A nyílászárók végleges árát mindig az igényeink határozzák meg. Milyen anyagból, milyen üveggel, milyen vasalattal készítettjük. Nyilvánvalóan minél nagyobbak az elvárásaink a beltéri ajtajainkkal szemben annál magasabb költséggel kell szembenéznünk. Gondoljunk csak a személyautókra, ahol egy adott típusnál milyen összeget jelentenek az extra felszerelések. Ugyanez igaz a nyílászárókra is.

A fa ajtók árai mindenképpen tartalmazzák a teljes tokszerkezet, a vasalat, a kilincs és az üveg árát., de nem tartalmazzák az esetleg felmerülő kőművesmunka, a beépítés, a kiszállítás, szegőlécek (takarólécek), stb. költségeit.

Mivel nálunk minden nyílászáró egyedi ( mind a méretet, mind a felszereltséget figyelembe véve) ezért pontos árat csak a helyszíni felmérés és a vevői igények megismerése után tudunk csak mondani.

Miért bennünket válasszon!

Mi gyártók és nem kereskedők vagyunk.

Amikor az ár, a minőség és a kényelem számít akkor a piacon verhetetlenek vagyunk.

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk.

A helyszíni felmérést, az egyedi tervezést, a gyártást, és a helyszíni beszerelést jól képzett kollégáink végzik.

Ablakainkat, ajtóinkat mi gyártjuk.

Ez lehetővé teszi a legnagyobb odafigyelést és biztosítja a legjobb minőséget az Ön számára a gyártás során

Értéknövekedés.

Az általunk gyártott nyílászárók növelik az Ön házának/lakásának értékét

Időt és pénz takarít meg.

Csak ki kell választania az Önnek megfelelő ajtót, ablakot és utána már már mindent mi intézünk Ön helyett.

Kérdezzen bátran

* A mező kötelezően kitöltendő.


A Meland Kft. az Ön adatait bíztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.