Mekand logó
Emelő-toló ablak
Tervezze meg egyedi emelő toló ablakát!
Fedezze fel a lehetőségeket!

Fa emelő-toló ablak

Egyedi stílus és funkcionalitás

Modern dizájn, elegáns nagy üvegfelületekkel amely illeszkedik az Ön életmódjához. Zavartalan kilátás és könnyű mozgatás.Ismerje meg az emelő-toló ablakok előnyeit és tervezze meg saját elképzelése szerint.

fa emelő-toló ablak dizajn
fa emelő-toló ablak egyedi gyartas-01

Egyedi gyártású tolóablakok

Hatalmas üvegfelületetek a zavartalan kilátásért és a maximális helykihasználásért. Az egyedi gyártás biztosítja, hogy az Ön elképzelése 100%-ban teljesüljön..

A modern építészet nagy előszerelttel alkalmazza az emelő toló ablakokat, amelyek hatalmas üvegfelületeket kialakítását teszi lehetővé, így biztosítva, hogy sokkal több természetes fény jusson otthonukba. A megszakítás (osztás) nélküli nagy üvegfelületek természetes harmóniát teremtenek a kültéri és a beltéri terek között, miközben maximális rugalmasságot biztosítanak a lakótér kialakításánál.

A tolóablakok nyitásakor az ablakszárnyak nem lógnak be a belső térbe hanem az ablak síkjában mozognak, ezért az ablakpárkányon akár virágokat is elhelyezhetünk, anélkül, hogy szellőztetéskor ezeket el kellene mozdítanunk.

Az emelő toló ablaknál alkalmazott szerkezetek felhasználóbarát működtetésűek, a nyitás és a zárás minimális erőfeszítéssel történik. Az emeléssel és csúsztatással történő nyitás bármely helyzetben lehetővé teszi az ablakszárnyak rugalmas rögzítését, ezáltal könnyű szabályozni a belső tér szellőzését.

A hagyományos ablakok szárnykeretét egy megszakítás nélküli üvegfelület váltja fel, amely akár 15%-al nagyobb felületet eredményezhet.

Az emelő toló ablak ugyanazon az elven működik, mint az emelő toló terasztajtó. A zárt és nyitott állapotban, a rögzített és a mozgatható szárny, nem egy síkban helyezkedik el. A kilincs elfordításával az ablakszárny egy-két cm-t függőlegesen megemelkedik, és a beépített görgőkön a rejtett futókocsi könnyedén elhúzható.

A fa emelő-toló ablak szerkezeti felépítése

Az emelő toló ablakok közös jellemzője, hogy mindegyik típus valamilyen speciális tolószerkezetet használ, és mozgatása valamilyen sínrendszeren történik. Ott alkalmazzuk őket ahol nagy ajtónyílásokat kell áthidalni.

Általában egy fix és egy mozgatható ablakszárnyból állnak, amelyet a kilincs elforgatása után egy sínrendszeren tolhatunk a fix ablakszárny felé.
Az emelő toló ablakoknál a nyílászáró beépítésével csak a teljes szerkezeti szélesség fele tehető átjárhatóvá, azaz az eltolható ajtószárny lehetséges maximális mérete határozza meg a legnagyobb nyitható szélességet.

Réteg-ragasztott borovi fenyőből, tölgyből esetleg más fafajokból készül igény szerint.

Keretszerkezeti elemekből gyártjuk, 68-88 mm profilvastagsággal, GU vasalatrendszerrel, alumínium 47-67 mm magasságú sínrendszerrel, amely hőhídmentes szerkezetből áll.

Az ablakok üvegezéséhez két-, háromrétegű, illetve biztonsági üveget használunk. A kétrétegű 4-16-4 Low-E (low emission= alacsony kibocsátású) argongáz töltéssel, 1.0 W/m2K hőveszteségi paraméterrel, a háromrétegű 4-12-4-12-4 Low-E argongáz töltésű 0,7 W/m2K hőveszteségi paraméterrel rendelkezik. A biztossági üvegezés 3+3-14-4 LOW-E kiépítéssel R1, R2 biztonsági értékkel történhet.

Az ablakok felületkezelése külső időjárást tűrő vastaglazúrral történik, amelyet nagy nyomáson fújunk a faanyagra.
Természetesen pácolhatjuk, festhetjük, illetve lakkozhatjuk is az ablakokat igényünk szerint akár oldalanként eltérő színben is.

Az emelő toló ablak lehet egy-, vagy kétszárnyú, illetve összetett szerkezet, ahol a fix részek és az eltolható szárnyak elhelyezése variálva van.

Az ablakszárnyak elrendezésére a tolóajtók sémarendszerének bő kínálatából választhatunk.

Helyszíni felméréskor közösen választhatjuk ki az Önnek megfelelő legjobb megoldást.

Emelő-toló ablakok előnyei

fa emelő-toló ablak előny
minőségi alapanyagok-05

Minőségi alapanyag, nem vetemedő három, ill. négy rétegben ragasztott borovi fenyő vagy tölgy

nagy üvegfelület-02

A nagy egybefüggő üvegfelülettel rendelkező ablaknyílás, alkalmazkodó lakótér kialakítási lehetőségek

helytakarékos

Helytakarékos megoldások, növelik a belső tér kihasználtságát, elegásn látványosság

csendes szárnymozgás

Egyenletes, csendes szárnymozgás, rugalmas rögzítési lehetőségek, könnyen szabályozható szellőzés

színpaletta

Számtalan színvariáció-, UV álló-, négy rétegű-, egyszerűen javítható felületkezelés

Emelő-toló ablak, tolóablak ár

A tolóablak végleges árát mindig az igényeink határozzák meg. Milyen anyagból, milyen üveggel, hány légkamrával, milyen vasalattal készítettjük. Nyilvánvalóan minél nagyobbak az elvárásaink az ablakunkkal szemben annál magasabb költséggel kell szembenéznünk. Gondoljunk csak a személyautókra, ahol egy adott típusnál milyen összeget jelentenek az extra felszerelések. Ugyanez igaz a nyílászárókra is.

A fa tolóablakok árai mindenképpen tartalmazzák a teljes tokszerkezet, a vasalat, a kilincs és az üveg árát., de nem tartalmazzák az esetleg felmerülő kőművesmunka, a beépítés, a kiszállítás, a belső-külső párkányok, a szegőlécek (takarólécek), a redőny, a szúnyogháló, stb. költségeit.

Mivel nálunk minden nyílászáró egyedi ( mind a méretet, mind a felszereltséget figyelembe véve) ezért pontos árat csak a helyszíni felmérés és a vevői igények megismerése után tudunk csak mondani.

Referenciák

Ingyenes konzultáció

konzultacio

A konzultáció kéréssel  elfogadom és hozzájárulok, hogy az itt megadott személyes adataimat a weboldal adatkezelője a konzultáció kérési igényemre való reagáláshoz az adatkezelési tájékoztató szerint felhasználja.

A Meland Kft. az Ön adatait biztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.

Segíthetünk?

segithetunk

Az ajánlatkéréssel elfogadom és hozzájárulok, hogy az itt megadott személyes adataimat a weboldal adatkezelője az ajánlatkérési igényemre való reagáláshoz az adatkezelési tájékoztató szerint felhasználja.

A Meland Kft. az Ön adatait biztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.