Mekand logó
Tolóajtó
Tervezze meg egyedi tolóajtaját
Fedezze fel a lehetőségeket!

Fa tolóajtó

Stílus és praktikum

Nagy egybefüggő teret szeretne, amit könnyedén lezárhat? Kedveli a japán stílust vagy inkább valami rusztikus kinézetű ajtót szeretne? A fa tolóajtó lehet az egyik megoldás Lépjen kapcsolatba velünk és ossza meg elképzelését!

tolóajtó egyedi dizájn
fa tolóajtó egyedi gyártás 02

Egyedi gyártású fa tolóajtók

Az egyedi gyártású fa tolóajtó minden tekintetben igazodik az Ön elképeléseihez. Ötvözze a az egyedi stílust a praktikus térkihasználással.

A térelválasztó beltéri tolóajtó egy kiváló alternatív megoldás a belső terek leválasztására.

A beltéri tolóajtó egyik legnagyobb előnye a hagyományos beltéri ajtókkal szemben a helytakarékosság. Az emelő-toló erkélyajtókhoz hasonlóan a falsíkkal párhuzamosan mozog a szerkezet (mozgatáskor nem kell kiemelni a saját síkjából ) ezért nyitásuk a helység mélysége felé nem igényel helyet.

Megkülönböztetjük a falban futó és a fal előtt futó tolóajtót.

A fal előtt futó tolóajtó egy felső vezetésű sínrendszeren fút az az ajtó előtt, míg a falban futó tolóajtó egy gipszkartonból előre kialakított vezető-tartó szerkezetbe fut bele, ami teljesen elrejti a nyitott tolóajtót.
A fal előtt futó tolóajtó esetében lehetőség van a futó tolóajtó átjárótok, azaz keret nélküli felszerelésére is. Ebben az esetben csak a sínrendszert és az ajtólapot kell megvásárolni az átjárótokot nem, így egy gazdaságos megoldás mellett dönthetünk.

Ha fontos a szag- és/vagy hangszigetelés akkor nem ajánljuk a tolóajtók használatát

A beltéri és a kültéri fa tolóajtó szerkezeti felépítése

A tolóajtók jellemzője, hogy mindegyik típus valamilyen speciális tolószerkezetet használ, és mozgatása valamilyen sínrendszeren történik.

A tolóajtóknál (kivéve a panelban futó) a nyílászáró beépítésével csak a teljes szerkezeti szélesség fele tehető átjárhatóvá, azaz az eltolható ajtószárny lehetséges maximális mérete határozza meg a legnagyobb nyitható szélességet.

Réteg-ragasztott borovi fenyőből, tölgyből esetleg más fafajokból készül igény szerint.

Keretszerkezeti elemekből gyártjuk, 68-88 mm profilvastagsággal, GU vasalatrendszerrel, alumínium 47-67 mm magasságú sínrendszerrel, amely hőhídmentes szerkezetből áll.

A tolóajtók felületkezelésére vizes bázisú vékony lazúrt használunk. Természetesen pácolhatjuk, festhetjük, illetve lakkozhatjuk is a nyílászáróinkat igényünk szerint akár oldalanként eltérő színben is.

 

A fa tolóajtó előnyei

fa tolóajtó főkép
minőségi alapanyagok-05

Minőségi alapanyag, nem vetemedő három, ill. négy rétegben ragasztott borovi fenyő vagy tölgy

modern dizájn

A nagy egybefüggő belső terek létrehozása, modern esztétikus megjelenés, egyszerű beépítés

helytakarékos

Helytakarékos megoldások, jobb térkihasználás

csendes szárnymozgás

Egyenletes, csendes szárnymozgás, alacsony küszöbszint. akadálymentes közlekedés

színpaletta

Oldalanként eltérő színek alkalmazása, számtalan színvariáció, egyszerűen javítható felületkezelés

Tolóajtó árak

A tolóajtók végleges árát mindig az igényeink határozzák meg. Milyen anyagból, milyen vasalattal készítettjük.

Nyilvánvalóan minél nagyobbak az elvárásaink a tolóajtónkkal  szemben annál magasabb költséggel kell szembenéznünk. Gondoljunk csak a személyautókra, ahol egy adott típusnál milyen összeget jelentenek az extra felszerelések. Ugyanez igaz a nyílászárókra is.

A fa tolóajtók árai mindenképpen tartalmazzák a teljes tokszerkezet, a vasalat és a kilincs árát, de nem tartalmazzák az esetleg felmerülő kőművesmunka, a beépítés, a kiszállítás,  az esetleges szegőlécek (takarólécek), stb. költségeit.

Mivel nálunk minden nyílászáró egyedi ( mind a méretet, mind a felszereltséget figyelembe véve) ezért pontos árat csak a helyszíni felmérés és a vevői igények megismerése után tudunk csak mondani.

Referenciák

Ingyenes konzultáció

konzultacio

A konzultáció kéréssel  elfogadom és hozzájárulok, hogy az itt megadott személyes adataimat a weboldal adatkezelője a konzultáció kérési igényemre való reagáláshoz az adatkezelési tájékoztató szerint felhasználja.

A Meland Kft. az Ön adatait biztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.

Segíthetünk?

segithetunk

Az ajánlatkéréssel elfogadom és hozzájárulok, hogy az itt megadott személyes adataimat a weboldal adatkezelője az ajánlatkérési igényemre való reagáláshoz az adatkezelési tájékoztató szerint felhasználja.

A Meland Kft. az Ön adatait biztonságban tartja és nem osztja meg senkivel.